Ardei umpluti cu cartofi

de katty in Mancaruri de post, 5 Sep 2017 | 16424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei gras
  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe
  • boia dulce de ardei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru macinat
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu cartofi:

Se scot cotoarele de la ardei , se spala ardeii  si se pun la scurs cu gura in jos.
Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare 15-20 de minute.Se curata de coaja si se sfarama cu furculita,pastrand si bucatele mai mari.
Ceapa se curata , se taie fin si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei . Se picura cate putina apa. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga boiaua de ardei.Se da ceapa jos si se amesteca cu cartofii sfaramati, sare, piper si cimbru. Se presara ardeii cu putina sare in interior  si se umplu cu compozitia. Se pun ardeii intr-o tava termorezisenta, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor la foc potrivit. Se intorc ardeii pe toate partile, avand grija sa nu se arda.

Se servesc calzi  sau reci .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post